Nieuws

GLAS GRAVEREN – vijfde leerjaar

De leerlingen van het vijfde leerjaar hadden een workshop 'glas graveren.'

RAKETTEN BOUWEN – vijfde leerjaar

De leerlingen van het vijfde leerjaar kregen een workshop 'raket bouwen'.

Uitstap 4e leerjaar

Wij zijn met het vierde leerjaar op uitstap geweest. Als eerste naar de kringloopwinkel, nadien naar het recyclagepark.

Verhuis@DeSpringplank

Vrijdag 26 mei '23 was het zover... Al onze klassen startten in hun nieuwe tentenklas.
Iedereen vond het spannend, maar ze keken er zeker en vast naar uit!

Verbouwingen@DeSpringplank

Volgende week starten de renovatiewerken bij 'De Springplank'.
We nemen jullie graag mee in het verhaal.

Bevraging : Digisprong

In het kader van Digisprong willen we u graag opnieuw enkele vragen stellen over het geboden digitaal onderwijs op de school van uw kind.

Bosklassen

De leerlingen van het 5de leerjaar gaan volgend schooljaar van 24 tot 27 oktober vier dagen op bosklassen in Massembre (Hastière). Om de kosten wat te drukken organiseren wij een wafelverkoop.

Trooper

De oudervereniging is lid van Trooper. Via deze link kan je online shoppen en tegelijk monnies verdienen voor de oudervereniging, maar vooral dus voor de kinderen. De OV probeert op deze manier namelijk extra centjes in te zamelen om bij te dragen aan projectjes op school of extra materiaal aan te kopen voor op de speelplaats.

Grootouderwandeling

Beste grootouders, trek alvast gemakkelijke wandelschoenen aan, want op donderdag 27 april 2023 kunnen jullie komen wandelen met jullie kleinkind(eren).

Jeugdboekenmaand

De jeugdboekenmaand (1 maart-31 maart) staat dit jaar in het thema van GELUK. Aangezien dit thema mooi aansluit bij ons jaarthema ‘geluksvogels’ werken we hier met de hele school rond. Op woensdag 1 maart ‘23 wordt het startschot gegeven met alle kinderen op de speelplaats.

STIP IT

Ook de Springers zeggen NEE tegen pesten! Dit jaar kregen ook de ouders 4 stippen op hun handen. De leerlingen van het zesde leerjaar gaven hen maar wat graag de nodige tekst en uitleg bij deze actie.

Carnaval@DeSpringplank

Voor de vakantie beleefden onze kinderen één van de fijnste momenten van het jaar, namelijk carnaval.

Voorleeskwartier in de kleuterschool

Dit schooljaar zetten we erg in op verhogen van het leesplezier van al onze kinderen. Dit door extra veel met prentenboeken te werken, verhalen voor te lezen, verhalen te vertellen, … Kortom door heel veel bezig te zijn met boeken.