Leesjury : EMMA (Matthew Forsythe)
  • 19 feb 2024

De kleuters maakten eerst kennis met kosteloos waardevol materiaal. Papa muis brengt veel verrassing mee naar huis. bv. een blik, een touw, een doosje,… Wat kan je hier allemaal mee doen? Papa muis brengt ook postzegels mee, die hangt hij dan op in zijn holletje. Echte mooie schilderijen vindt hij.

De kleuters waren heel vindingrijk met wat je met het materiaal allemaal kon doen. De postzegel was slechts bij 1 kleuter nog bekend. De anderen noemden het een stickertje.

We maakten ook zelf met enkele druppels ecoline verf een schilderij. De kleuters hadden allemaal hun eigen interpretatie van wat ze zagen. (een boom, een hartje, een monster,…)

De kleuters hadden elk hun eigen idee over wat er zou gaan gebeuren. Het was spannend en grappig.
Tijdens het voorlezen hadden we gelachen en bange momenten gehad. En er was een happy end. Of toch niet?
De kleuters vonden het een top verhaal.

De kleuters maken kennis met de tekenstijl van dit prentenboek. De kleuren in het boek zijn bruine tinten. En EMMA (muis) is namelijk getekend met behulp van haar naam. De oren zijn een ‘M’ en ook een ‘E’ en haar neus een ‘A’. Vele kleuters hebben ook deze letter in hun naam.

De 4 jarigen mochten hun letters van hun naam versieren.

De 5 jarigen mochten hun eerste letter van hun naam zoeken en kleuren, hier deden ze een ontdekking dat sommigen dezelfde eerste letter hadden.