De Buitenspeeldag is dé dag waarop buiten spelen in de kijker wordt gezet. Maar kan niet elke dag een buitenspeeldag zijn?
Om kinderen en jongeren aan te moedigen om vaker buiten te ravotten, werkt Team Jeugd samen met onze sportclubs.
Tijdens de paasvakantie leef je je uit tijdens onze buitenspeelmarathon op volgende speelterreinen in Heusden-Zolder.

 Jungleland op woensdag 3 april (aan sporthal Olympia)

Speelwereld op woensdag 10 april (achter de sporthal in Eversel)

 Alle speelvogels van 6 tot 12 jaar zijn welkom van 14 tot 16 uur!

 Als je wil meedoen met de buitenspeelmarathon, schrijf je dan zeker in via www.aap-nel.be. Om alles in goede banen te leiden, zijn de plaatsen beperkt. Dus snel zijn is de boodschap.

Inschrijvingen starten op maandag 25 maart.

Op zaterdag 23 maart (15u) en zondag 24 maart (10u en 15u) organiseert de BIB in samenwerking met Toekomst Telt en Ecru een poëtische boswandeling in het bos van Eversel. Afspraak op de parking van de Veen (Buitingweg). De route is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

“Op zoek naar een mooi en rustig plekje dicht bij huis, duiken we het bos van Eversel in. Op een speelse manier leer je via bosbaden het bos beter kennen. Onderweg houden we halt om samen met dichteres Marjan De Ridder onze zintuigelijke indrukken om te vormen tot poëzie.”

 Interesse om de natuur én poëzie samen te beleven? Schrijf je dan in via de BIB: bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011/80.80.90 . Inschrijven kan tot in principe tot 16 maart maar de dagen nadien is ook nog mogelijk. Let wel, het aantal deelnemers per groepje is beperkt!